Posledných 7 dní sa na ešport scéne konali hneď 2 veľké LAN turnaje, pričom v oboch prípadoch zdvihli trofej hráči brazílskeho SK Gaming. Pre SK Gaming to bol rozhodne úspešný týždeň, ale čo ostatní? Poďme sa spolu pozrieť na hlavné udalosti týždňa 19.06-25.06.2017.

LAN Turnaje: DreamHack Summer, ECS S3

Ťažko uveriť, ako to SK Gaming stále robí. Na DH Summer ich celkové víťazstvo nebolo moc prekvapivé, keď v „slabšej“ konkurencii (v slabšej rozumej v porovnaní s ECS S3) museli po ceste k titulu zdolať Singularity, mousesports a Fnatic, no na ECS S3 už boli nútení siahnuť na dno svojich síl a predviesť najlepší výkon. Do cesty sa im v Londýne postavili G2, Astralis a FaZe Clan, pričom s posledným menovaným predviedli v grandfinále úžasnú bitku. SK Gaming výhrou na 2 turnajoch celkovo získali 300 tisíc dolárov. Fallen a spol. sú očividne späť (i keď aj v najhorších časoch stále dosahovali dobré výsledky) a pobijú sa o titul najlepšieho tímu sveta.

Fer, najlepší hráč turnaja, s trofejou ECS S3. | Foto: hltv.org

Uvidíme čo na to povie FaZe Clan. Od príchodu Nika sa tím predstavil na 4 LAN turnajoch, pričom na všetkých štyroch sa prebojovali až do finále a jedno sa im aj podarilo vyhrať. Obdivuhodné, však?

Prekvapenie týždňa: Severoamerické tímy

Na DreamHack Summer všetkých šokoval tím Counter Logic Gaming (CLG), keď vyhral skupinu B a v štvrťfinále dokonca ukradol jednu mapu v súboji proti SK Gaming. Vzhľadom na ich predchádzajúce výkony je skutočne zázrak, že sa dostali tak ďaleko. Cloud9 na DH Summer ničím neohúrili a pokračovali v mizerných výsledkoch, no na ECS S3 po dvoch výhrach postúpili zo skupiny (čo sa im podarilo po 7 mesiacoch!). V semifinále nestačili na FaZe Clan, no nebyť choke momentu, keď vyhrávali už 15:6 na Mirage a nakoniec prehrali 15:19, možno mohli pomýšľať aj na finále. Liquid, ktorý sa tiež predstavil v B skupine ECS S3 síce ďalej nepostúpil, no i tak predviedol dobrý výkon. Určite majú na čom stavať a môžeme od nich ešte vidieť veľké veci.

Shroud chce s kariérou budúci rok skončiť. Mal by sa poponáhľať a vyhrať čo sa dá | Foto: hltv.org

Zápas týždňa: FaZe Clan vs SK Gaming

Neuvidíte, neuveríte. Ak sa budete niektoré poobedie nudiť a chceli by ste si pozrieť dobrý Counter-Strike, pozrite si nejaký stream. Ak však budete chcieť zažiť niečo neobyčajné a vidieť prvotriedny Counter-Strike, pozrite si záznam grandfinále ECS S3 medzi FaZe Clanom a SK Gaming.

Hlavné novinky týždňa:

DEVIL do LDLC, peacemaker ako nový coach TyLoo

Peacemaker to zas a znova…no, má nové pôsobisko. Tentokrát bude svoje vedomosti predávať chalanom z TyLoo. Detailnejší článok vám o tomto prestupe prinesieme zajtra. Nový domov si našiel aj francúzsky hráč DEVIL, ktorý sa zaradí do radov LDLC. Tento celok už dávno stratil svoju slávu a od príchodu DEVILa si sľubujú isté zlepšenie. V tíme nahradí hráča mistou, ktorý bude pôsobiť ako stand-in.

Najlepší play týždňa: JW ace

3/5 - (1 vote)