E-GAMES.sk

Tak ako sme zhodnotili skupinovú fázu v NA, rovnako máme pre vás zhrnutie tých najlepších Pro hráčov z EU LCS. Spring split 2017 nám priniesol silnú tank metu a dal riadne zabrať všetkým AD carry.

TOPLANE: UoL Vizicsacsi

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: H2k Odoamne, Spy Wunder

Prekonal svoje výkony z minulého splitu a v S7 sa ukazuje ako kľúčový hráč pre svoj tím- Vizicsacsi. Nemožno povedať, že je bezchybný, no určite svoje chyby dokázal náležite napraviť(najviac killov, najlepší kill participation), alebo čo najviac eliminovať ich dopad. Ak si pozriete záznamy jeho hier, nájdete veľa momentov, kedy prekvapene až neveriaco pokrútite hlavou. Len veľmi málo zápasov nezáležalo práve na výkone Vizicsacsiho a aj keď si toho bol súper vedomý, nedokázal s tým nič urobiť. V závese má H2k Odoamne-ho, ktorý síce je na tom veľmi podobne, no dalo by sa mu vytknúť viacero rozhodnutí a tím nie je natoľko závislý na jeho výkone ako je to pri Vizicsacsim. Výrazným rozdielom medzi nimi je aj to, že Vizicsacsimu vyhovovala práve tank meta. Tretím v poradí je SPY Wunder, ktorému konzistentné kvalitné výsledky sedia a ťažko sa mu niečo vyčíta, no na druhú stranu si je ťažko spomenúť na moment hry, kedy bol kľúčový k výhre (asi najviac nám utkvel jeho Teemo na tope 😀 ).

JUNGLE: H2k Jankos

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: MSF KaKAO, UoL Xerxe

V jungli to bolo tesné a o prvé miesto sa pobili hneď traja – First Blood King Jankos, kórejský Lee Sin boh KaKAO a rookie Xerxe. Nakoniec sme vybrali na prvé miesto H2k Jankos-a, keďže jeho rola je o to náročnejšia, keďže udáva smer a tempo celému tímu. Jeho super výkon znamená easy win. Naopak, ak Jankos začal zahadzovať alebo priam troliť, bola to vždy jasná prehra. Misfits KaKAO začal split priam dokonalo a zdalo sa, že nebude mať v jungli konkurenciu. Bohužiaľ od polky splitu bolo cítiť isté váhanie a zbytočné individuálne chyby (viacero sólo úmrtí pri nepremyslenom enemy jungle invade). UoL Xerxe je príjemným prekvapením Spring splitu a dodal hre Jednorožcov lásky veľkú dávku presvedčivosti v tímových výkonoch a tak isto sa ukázal ako ten správny článok tímu, ktorý hrá hlavne na svoju nepredvídateľnosť.

MIDLANE: MSF PoweOfEvil

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: H2k Febiven, G2 Perkz

Tento rok to na mide vyzeralo ako na hojdačke, keďže ani jeden midlaner neukázal konzistentné výkony. Preto padla voľba na PowerOfEvil-a a jeho viac menej vyvážený výkon a silu pri ťahaní svojho tímu vpred. Ak tím v nejakej hre aj nepotiahol, určite nebol chodiaci free kill. Každú jednu hru ho bolo vidieť ako hráča, ktorý má svoju rolu pod kontrolou a dokáže vyčkať na svoju chvíľu. V závese za ním je H2k Febiven, ktorý nám ukázal, že Febi 2k17 = 2k15 kedy podával ohurujúce výkony. Najviac z výkonu predviedol na začiatku splitu, zatiaľ čo ku koncu sa troška začal strácať, aj keď treba uznať, že ak mu enemy ponechali na pick LeBlanc, bol nezastaviteľný. Tretím v poradí je G2 Perkz, ktorý si prešiel s tímom pomerne hladko celý split, aj keď nutné povedať, že nie s veľmi konzistentným výkonom. Na hre Perkza je vidieť jeho kvalitu ktorú ukázal pri individuálnych súbojoch a dokázal tím potiahnuť ak to za neho nerobilo jeho ad carry (G2 Zven). v jeho prospech hrá dodržiavanie tímovej stratégie a taktiky, aj keď sa stalo, že sa nechal uniesť a doplatil na enemy bait.

AD CARRY: FNC Rekkles

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: G2 Zven, H2k Nuclear

*Pri výbere najlepšieho AD carry musím ako redaktor poznamenať, že som sa nechal veľmi ovplyvniť, ako nostalgiou, tak i výsledkami z posledných týždňov.

Prvé miesto udelujeme Rekkles-ovi z Fnatic, ktorý nám ukázal, že aj keď ste obklopení novými hráčmi, zmenami v tíme a nekonzistentným vedením, stále je možné podávať skvelý výkon(KDA 6,9). Len veľmi ojedinele prehral svoju linku, umieral len v krajných prípadoch a v late game hral bezpečne zo zadu a rozdával DMG, ktorý bolel. Vo veľa prípadoch mu chýbal kúsok šťastia aby svoj výkon premenil na výhru a to sa odrážalo na jeho psychike. aj napriek tomu dokázal predvádzať najstabilnejší výkon na pozícií AD carry. Druhým je G2 Zven, ktorý si užíval každú jednu hru, kedy jeho tím hral len na neho. nikdy v tomto prípade nesklamal a potiahol hru až do víťazného konca. za jeho umiestnenie hovorí aj výsledok G2 len s jednou jedinou prehrou v sezóne. Vytknúť mu možno ale jeho laning fázu, kedy sa často dostával pod tlak a individuálne sa ťažšie presadzoval. tretím v poradí je H2k Nuclear, ktorý každým jedným týždňom predvádzal lepšiu hru a posledné týždne si na bote dokázal so supportom Chei-om vytvoriť tlak a dokonca sa úspešne vyhýbať enemy gangom, aj keď stále sa dali nájsť situácie kedy to prehnali. Nuclear ako posila pre H2k predčil očakávania a je vidieť ako v rámci tímu im funguje komunikácia a synergia.

SUPPORT: MSF IgNar

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: H2k Chei, SPY Mykix

Support rola bola odjakživa v EU veľmi dôležitá a dali sa dosť jasne vybrať tí najlepší. Tento split to vyšlo na dvoch EU LCS nováčikov IgNar, Chei a už ostrielaného Mykix-a. IgNar-a možno jedine pochváliť za predvedenú hru, potvrdenie dôležitosti tejto role. Najvyššie support KDA, viac ako 70% účasť na killoch a viditeľný prehľad diania na mape z neho robia výborného hráča a dodáva značnú kontrolu Misfits na bote. Druhým v poradí je H2k Chei, ktorý sa môže pýšiť 297 assistami s výrazným náskokom nad ostatnými, výbornou tímovou účasťou na killoch, ale bohužiaľ častejšie umiera, keďže hrá podstatne agresívnejšie ako spomínaný Ignar. Oboch týchto supportov sa oplatí sledovať a tešíme sa, čo ešte predvedú. Tretím v poradí je jediný originálny EU hráč SPY Mykix. Jeho výkony tento split potvrdili jeho kvalitu z minulej sezóny a je výraznou oporou pre Splyce, hlavne pre svoje AD carry Kobbeho, keďže predvádza vyrovnanú hru a nevidieť výkyvy, ktoré by oslabovali finálnu podobu tímovej stratégie a práve toto ho posunulo na tretie miesto v našom hodnotení na úkor konkurencie (mithy, Hylissang). Jeho výsledky sa zlepšovali blížiacim sa koncom splitu. Uvidíme, čo nám prinesie Play-off.

BOT: H2k (Nuclear + Chei)

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: MSF Hans Sama + IgNar, G2 Zven + Mithy

V EU sme mohli vidieť viacero silných dvojíc na bote a rozdiely medzi nimi boli len veľmi malé. Za najlepšie bot duo sme vybrali H2K Neaclear + Chei a ich agresívnu laning fázu, s výborným čítaním mapy, reagovaním na gangy a prispôsobovaním sa makro hre. Jankos ako ich jungler s nimi mal veľmi málo starostí a len podľa potreby využil výhody, ktorú si táto dvojka dokázala vybojovať.

Nováčik: UoL Xerxe

Zdroj: Riot Games
  • tesne v poradí: MSF Alphari, MSF Hans Sama

Najvýraznejšie výsledky sme mohli vidieť u junglera Xerxe-ho, ktorý sa svojou hrou výrazne zaslúžil o prvé miesto v B-skupine. Spomenuli sme ho ako tretieho z top junglerov spring splitu a určite ho vyberáme ako najlepšieho nováčika. KDA 7,9 vysoko prevyšuje všetkých v EU LCS Spring Splite – 98 killov, 45 umrtí a na junglera neuveriteľných 258 asistov. Tešíme sa na to, čo nám Xerxe ešte ukáže v play-off, nakoľko do teraz predvádza spoľahlivú a účinnú hru, dokonca ani na IEM Katowice nebolo cítiť, že je nováčikom.

Tréner: UoL Sheepy

  • tesne v poradí: MSF Daku, H2k Proly

V EU je rovnako ako v NA ťažšie posúdiť kvalitu trénerov, ich vplyv na hru, stratégiu, do akej miery zasahujú do makro plánovania a mnohé iné aspekty. Ako mierku sme v EU zvolili rast hráčov, tímových stratégií, ich práce ako celku a síce aj s ohľadom na silu individuálov. Ako najlepšieho hlavného trénera sme zvolili UoL Sheepy-ho, keďže UoL ako tím preukazujú pod jeho vedením neustále rastúcu formu, kvalitu a čistotu hry. Je viacero faktorov, ktoré mu v tom môžu pomáhať, no dnes už viaceré tímy disponujú rovnakým zázemím a teda považujeme pokrok ktorý Sheepy ponúkol so svojím tímom ako veľmi hodnotný.

NAJLEPŠÍ HRÁČ

E-GAMES: H2k Jankos

Čitatelia E-GAMES: H2k Jankos

Zdroj: Riot Games

Pri výbere najlepšieho hráča je nutné okrem tabuliek sledovať aj jeho individuálne výkony na mape, makro play, jeho rolu v tíme. Jankos ukázal, že dokáže mať pod kontrolou všetky aspekty hry a aj keď sa niekedy nezadarí, dokáže sa rýchlo oklepať a naplno fungovať ďalej v ďalšej hre. Ďalšom plusom pre neho je neustály pokus o pozitívny nadhľad a odhodlanie zlepšovať sa. Jankosov prístup ku fanúšikom a pokora, (ktorú by mohol ukazovať aj v hre *pozn. redaktora)sú tiež faktorom prečo bol Jankos zvolený za Najlepšieho hráča EU Spring Splitu aj čitateľmi. Tešme sa na to, čo nám ukáže on a jeho tím v play-off.

4.5/5 - (2 votes)